Wat gebeurt er in je lichaam bij kuitklachten?

Kuitklachten kunnen acuut of geleidelijk ontstaan. Bij een zweepslag bijvoorbeeld, kan het er bij een plotselinge beweging in één keer inschieten. Alsof iemand een steentje tegen je kuit gooit of er met een tak tegenaan slaat. Zo op het eerste zicht lijkt dit een heel andere blessure dan een kuitblessure die over de tijd heen opspeelt. Maar toch hebben deze twee blessures een overeenkomst in de ontstaanswijze. In beide gevallen is er vaak al een latente spanning of mobiliteitsbeperking aanwezig. In het acute geval kan dit ervoor zorgen dat een draaibeweging of een aanzet nu opeens zorgt voor de zweepslag. In het ontstaan over de tijd zorgt dit voor een geleidelijke overbelasting. Maar in beide gevallen kan deze al bestaande beperking ervoor zorgen dat het herstel niet optimaal verloopt. Dan krijg je die kuitblessure die je al maanden of zelfs jaren hebt.

Wat een osteopaat voor je kan betekenen bij kuitklachten

Uiteraard gaan wij ervoor zorgen dat de kuit losgemaakt wordt, waardoor de afvalstoffen kunnen worden opgeruimd en de kuit beter belast kan worden. Daarnaast gaan we ook op zoek naar andere schakels in de keten, die een nadelig effect kunnen hebben op het gebruik en herstel van de kuit. Dit kunnen bijvoorbeeld de enkel, knie, heup en bekken zijn. Deze liggen voor de hand.

Maar wist je dat we ook vaak problemen tegenkomen in de buik die voor spanning op de kuit kunnen zorgen? Zo kan bijvoorbeeld het vlies rondom je dikke darm gespannen zijn en invloed uitoefenen op je bekkengewricht. Dit uit zich in een verhoogde spanning in je achterste spierketen. De achterste spierketen bestaat uit je rugspieren, bilspieren, hamstrings, kuiten en voetbodem. En zo komen we weer uit op je kuiten! Vaak zie je dan dat alleen rekken en masseren van je kuit niet afdoende is om van je klachten af te komen!

Hoe ziet zo'n behandeling eruit?

Met een fysiek onderzoek brengen we de beperkingen over het hele lichaam in kaart. Op deze manier kijken we in de hele keten naar welke schakels een nadelige invloed kunnen hebben op die enkel, knie en kuit. Met manuele technieken werken we dan op de desbetreffende structuren. Dit kan variëren van verschillende vormen massages, het kraken en mobiliseren van gewrichten of het losmaken van vliezen van bijvoorbeeld de buik. Op deze wijze wordt er geprobeerd het lichaam op een optimale manier te laten functioneren met het best mogelijke rendement en krachtoverdracht van spieren naar gewrichten. Zo worden overbelasting klachten en acute klachten voorkomen. Voor meer informatie over overbelasting en overtraining kan je ook kijken naar onze uitleg over overbelasting en overtraining.

Last van kuitklachten en wil je daarvan af? Maak een afspraak!

Neem contact met ons op of boek direct jouw afspraak. Wij helpen je graag.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Helemaal prima geholpen. Kon gelukkig snel geholpen worden en dat had ook direct resultaat.

Alexander
2024-06-04
10

Vriendelijke en deskundige therapeuten. Het werd steeds beter (nekklachten) en ik geraakte er na 5 a 6 behandelingen van verlost.

Mevrouw Hilde
2024-05-27
10

Geweest met een baby van 2 weken ivm problemen met de borstvoeding aan een kant. Fijn geholpen en inmiddels lukt de borstvoeding gelukkig!

ouder(s)/verzorger(s) van Jolijn
2024-05-23
10

Onze baby had veel last van krampjes, reflux en een navelbreukje. De osteopaat luisterde goed naar ons verhaal en heeft onze dochter heel goed behandeld. Ook dacht ze verder dan alleen behandelen, ze...

ouder(s)/verzorger(s) van Amy
2024-05-14
10

Zeer prettig geholpen door Wouter!!

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2024-04-28
10

William is een een ervaren en echt een professional, hij heeft ons met onze zoon van 3 maandjes enorm geholpen. Hij gaat professioneel te werk en ook al was de kleine niet in zijn hum, hij wist hem...

ouder(s)/verzorger(s) van Moesa
2024-04-11
10

Job is zeer vakkundig en ervaren te werk gegaan en heeft meer jarige blessures in een erg korte periode behandeld. Hij kijkt naar het hele lichaam en pakt echt de oorzaak van de klacht aan. Zeer...

ouder(s)/verzorger(s) van Elke
2024-04-07
10

Fijne uitleg gehad van Job. Denkt goed mee om mijn kindje te behandelen zonder dat hij heel verdrietig is.

ouder(s)/verzorger(s) van Max
2024-03-12
10

We zijn zo goed vriendelijk en met goede uitleg geholpen

ouder(s)/verzorger(s) van Yousuf
2024-03-11
10

Bijzonder vakkundig en daarbij zeer aardig en aimabel. ik heb een professionele behandeling gekregen en daarbij uitleg hoe alles met elkaar in verband staat. ik heb bij deze ene behandeling direct...

Mevrouw
2024-03-08
9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15