Micro niveau tot maatschappelijk niveau

Wist je dat de bewegingsvrijheid van de vloeistoffen in ons lichaam zorgt voor onze stofwisseling? De vloeistoffen binnen en buiten de cellen, het bloed, de lymfe en het hersenvocht zorgen ervoor dat we in leven gehouden worden! Deze worden op hun beurt weer in circulatie gehouden door de beweging van de spieren in ons lichaam, die als een pomp alle vloeistof terug leiden naar waar het vandaan komt en hergebruikt kan worden in een volgende circulatie. Dit spierweefsel maakt weer deel uit van spier- en gewrichtsketens die zorgen voor een beweegpatroon, zoals het strekken van je arm of zwaaien van je been. En zo komen we uit bij het daadwerkelijke ‘bewegen’ van plek A naar plek B. Deze mobiliteit is essentieel om onze onafhankelijkheid te behouden en onze maatschappelijke rol te vervullen!

Blijf bewegen

Het is een cliché, maar oh zo waar: het beste advies dat we kunnen geven is, blijf in beweging! Zelfs met een blessure raden we nog aan om te blijven bewegen, weliswaar op aangepaste wijze. Het zou je verbazen wat je nog kan bereiken in herstel met een versleten schouder of knie, als je jezelf blijft uitdagen binnen de mogelijkheden. Als jij je hierover onzeker voelt, omdat je bang bent om de blessure te verergeren, neemt dan contact op met een fysiotherapeut of osteopaat!

Enkele goede (rek)oefeningen die iedereen zou moeten doen

Borst rekken:
Vaak zijn we te dominant in de borstspieren en neigen we tot een voorover gebogen houding, wat de schouders weer comprimeert! Ga eens in je deurpost staan en plaats een of beide onderarmen tegen het kozijn en ga eens doorhangen, zodat er rek ontstaat op je borstregio.

Foamroller:
Foamrollers zijn niet weg te denken binnen de (top)sport. Het is een uitstekend middel om verschillende spierketens te ontspannen en zo een groot effect te hebben op de souplesse en mobiliteit. Het gebruik is simpel en spreekt voor zichzelf. Daarnaast staat het internet vol met voorbeelden hoe je deze foamrollers kan gebruiken. Dus, rollen maar!

Couch stretch:
Voor de gevorderde sporters onder ons is dit een zeer belangrijke oefening. Je rekt hiermee zowel je heupbuigers en dijbeenspieren. Ook wel bekend als de Iliopsoas en de Quadriceps. In een maatschappij waar velen een zittend beroep hebben en dus urenlang in een gebogen positie doorbrengen, zijn deze spieren vaak een probleem. Een verkorting van deze spieren kan leiden tot niet alleen klachten van deze spieren zelf, maar ook tot liesklachten, bekken- en onderrugklachten, bilklachten en hamstringklachten. Het is een pittige oefening en de eerste keren zal je hem behoorlijk voelen! Maar probeer op te bouwen volgens het plaatje en in duur. Je zult merken dat je snel vooruit gaat. Mobility is key!

Wil je nog meer tips over hoe je beter en/of goed kunt (blijven) bewegen?

Maak eens een afspraak met een van onze osteopaten. Eerst even bellen voor een vrijblijvend gesprek kan ook. Neem daarvoor contact op met de praktijk. Wij helpen je graag!

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Sportprestaties

Lees meer

Crossfit

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Helemaal prima geholpen. Kon gelukkig snel geholpen worden en dat had ook direct resultaat.

Alexander
2024-06-04
10

Vriendelijke en deskundige therapeuten. Het werd steeds beter (nekklachten) en ik geraakte er na 5 a 6 behandelingen van verlost.

Mevrouw Hilde
2024-05-27
10

Geweest met een baby van 2 weken ivm problemen met de borstvoeding aan een kant. Fijn geholpen en inmiddels lukt de borstvoeding gelukkig!

ouder(s)/verzorger(s) van Jolijn
2024-05-23
10

Onze baby had veel last van krampjes, reflux en een navelbreukje. De osteopaat luisterde goed naar ons verhaal en heeft onze dochter heel goed behandeld. Ook dacht ze verder dan alleen behandelen, ze...

ouder(s)/verzorger(s) van Amy
2024-05-14
10

Zeer prettig geholpen door Wouter!!

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2024-04-28
10

William is een een ervaren en echt een professional, hij heeft ons met onze zoon van 3 maandjes enorm geholpen. Hij gaat professioneel te werk en ook al was de kleine niet in zijn hum, hij wist hem...

ouder(s)/verzorger(s) van Moesa
2024-04-11
10

Job is zeer vakkundig en ervaren te werk gegaan en heeft meer jarige blessures in een erg korte periode behandeld. Hij kijkt naar het hele lichaam en pakt echt de oorzaak van de klacht aan. Zeer...

ouder(s)/verzorger(s) van Elke
2024-04-07
10

Fijne uitleg gehad van Job. Denkt goed mee om mijn kindje te behandelen zonder dat hij heel verdrietig is.

ouder(s)/verzorger(s) van Max
2024-03-12
10

We zijn zo goed vriendelijk en met goede uitleg geholpen

ouder(s)/verzorger(s) van Yousuf
2024-03-11
10

Bijzonder vakkundig en daarbij zeer aardig en aimabel. ik heb een professionele behandeling gekregen en daarbij uitleg hoe alles met elkaar in verband staat. ik heb bij deze ene behandeling direct...

Mevrouw
2024-03-08
9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15