Micro niveau tot maatschappelijk niveau

Wist je dat de bewegingsvrijheid van de vloeistoffen in ons lichaam zorgt voor onze stofwisseling? De vloeistoffen binnen en buiten de cellen, het bloed, de lymfe en het hersenvocht zorgen ervoor dat we in leven gehouden worden! Deze worden op hun beurt weer in circulatie gehouden door de beweging van de spieren in ons lichaam, die als een pomp alle vloeistof terug leiden naar waar het vandaan komt en hergebruikt kan worden in een volgende circulatie. Dit spierweefsel maakt weer deel uit van spier- en gewrichtsketens die zorgen voor een beweegpatroon, zoals het strekken van je arm of zwaaien van je been. En zo komen we uit bij het daadwerkelijke ‘bewegen’ van plek A naar plek B. Deze mobiliteit is essentieel om onze onafhankelijkheid te behouden en onze maatschappelijke rol te vervullen!

Blijf bewegen

Het is een cliché, maar oh zo waar: het beste advies dat we kunnen geven is, blijf in beweging! Zelfs met een blessure raden we nog aan om te blijven bewegen, weliswaar op aangepaste wijze. Het zou je verbazen wat je nog kan bereiken in herstel met een versleten schouder of knie, als je jezelf blijft uitdagen binnen de mogelijkheden. Als jij je hierover onzeker voelt, omdat je bang bent om de blessure te verergeren, neemt dan contact op met een fysiotherapeut of osteopaat!

Enkele goede (rek)oefeningen die iedereen zou moeten doen

Borst rekken:
Vaak zijn we te dominant in de borstspieren en neigen we tot een voorover gebogen houding, wat de schouders weer comprimeert! Ga eens in je deurpost staan en plaats een of beide onderarmen tegen het kozijn en ga eens doorhangen, zodat er rek ontstaat op je borstregio.

Foamroller:
Foamrollers zijn niet weg te denken binnen de (top)sport. Het is een uitstekend middel om verschillende spierketens te ontspannen en zo een groot effect te hebben op de souplesse en mobiliteit. Het gebruik is simpel en spreekt voor zichzelf. Daarnaast staat het internet vol met voorbeelden hoe je deze foamrollers kan gebruiken. Dus, rollen maar!

Couch stretch:
Voor de gevorderde sporters onder ons is dit een zeer belangrijke oefening. Je rekt hiermee zowel je heupbuigers en dijbeenspieren. Ook wel bekend als de Iliopsoas en de Quadriceps. In een maatschappij waar velen een zittend beroep hebben en dus urenlang in een gebogen positie doorbrengen, zijn deze spieren vaak een probleem. Een verkorting van deze spieren kan leiden tot niet alleen klachten van deze spieren zelf, maar ook tot liesklachten, bekken- en onderrugklachten, bilklachten en hamstringklachten. Het is een pittige oefening en de eerste keren zal je hem behoorlijk voelen! Maar probeer op te bouwen volgens het plaatje en in duur. Je zult merken dat je snel vooruit gaat. Mobility is key!

Wil je nog meer tips over hoe je beter en/of goed kunt (blijven) bewegen?

Maak eens een afspraak met een van onze osteopaten. Eerst even bellen voor een vrijblijvend gesprek kan ook. Neem daarvoor contact op met de praktijk. Wij helpen je graag!

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Sportprestaties

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29
10

2x geholpen voor mijn burn-out, na elke sessies voelde ik mij ontspannen en lekkerder in mijn vel. Blij met het resultaat!

H.
2023-08-25
9

Job toonde zich empathisch, dacht met me mee over de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden en wist duidelijk wat hij deed. Zeer toegankelijk, vriendelijk en deskundig!

Boudewijn
2023-08-16
10

Wij hadden onze behandelingen met ons gezin bij Job en dit is goed bevallen. Het was onze eerste keer bij n osteopaat. Job lichtte ook alles duidelijk toe. Zeer tevreden en de klachten zijn...

Westerhout
2023-08-15
10

Fijn dat er zo goed geluisterd en gekeken wordt naar de vraag van de persoon.

Luc
2023-08-11
10

Met respect Duidelijke uitleg Gemoedelijk

Jeanne
2023-07-23
9

De osteopaat was de eerste persoon die voedingsadviezen gaf. Dit heeft me echt geholpen en de klachten verminderd.

mevrouw E. Spooren
2023-07-13
7

veel beter als alle voorgaande behandelingen bij fysio's.

Jan
2023-07-10
10

We zijn erg fijn geholpen door deze praktijk op een duidelijke gestructureerde manier.

Karolina
2023-07-06
9

Konden heel snel terecht, super kundig

Joep
2023-07-03
10

Ontzettend blij dat we (weer) geweest zijn. Er wordt zo goed geluisterd naar dochter en naar mij en we merkte super snel resultaat!

ouders/verzorgers van Tess
2023-06-18
10

Miranda luistert écht naar je en weet wat ze doet. Op een fijne manier en met humor weet ze precies de juiste dingen te zeggen en slaat de spijker op z'n kop.

Daphne
2023-06-14
10

Ik werd goed geholpen. Ik ben van mijn klachten/pijn af. Mijn dochtertje van 6maanden oud heeft ook toen goede behandeling gehad. Uitstekend!

S.K.
2023-06-05
9

Goed geluisterd, goede adviezen.

ouder(s)/verzorger(s) van Ruben
2023-06-02
9

Prima duidelijke voorspelling.

Tessa
2023-05-27
9

Mijn baby had krampen en reflux, na drie behandelingen was hij veel beter

ouder(s)/verzorger(s) van Levy
2023-05-26
10

Effective treatment for my neck and back pain, and got to the root-cause for the years of issues (since teenage years). Previous physiotherapists only treated the pain "now", no treatment or answers...

David
2023-05-24
8

Goed

A.
2023-05-23
8

Hele fijne behandeling maar voor mij niet het gewenste resultaat behaald helaas.

Mevrouw Wouters
2023-05-08
9

Duidelijke uitleg gehad . Voelde dat ze begreep wat ik bedoelde , nam me serieus .

Mevrouw v Tuijn
2023-05-04