Zorg voor voldoende slaap

Zorg voor genoeg uren slaap, zowel tijdens de herstelfase na een ongeval als daarna. Feitelijk herstellen we elke nacht door goed te slapen, ook al zijn we ons niet altijd bewust van letsel. Jouw lichaam is voortdurend aan het herstellen van zowel mechanische als chemische schade. Hiermee bedoelen we de schade van afvalstoffen in het lichaam die door de stofwisseling geproduceerd worden. Deze afvalstoffen zijn tijdens de herstelperiode van een trauma of ziekte opmerkelijk meer aanwezig dan in situaties waarbij het lichaam geen extra belasting heeft gekregen, en moeten vervolgens opgeruimd worden en worden afgevoerd via urine of ontlasting.

Herstel actief

Dit betekent dat je na een goede nachtrust toch wel voorzichtig de grens kunt opzoeken van wat jouw lichaam op die dag aankan, door rustig een herstelschema van de osteopaat, fysiotherapeut of behandelende arts op te volgen. Zo leer je je eigen grenzen te herkennen door pijnsignalen, vermoeidheid of andere klachten die met jouw ongeval te maken hebben.

Hieronder volgen meerdere tips voor zowel een actief herstel achteraf als ter preventie van een langzaam of onvoldoende herstel na een ongeval. Zorg dat je in goede gezondheid bent en blijft, door voldoende te bewegen, gezond te eten en onnodige risico’s te vermijden.

Sporten
Met sporten houd je je lichaam in goede staat. Zo versterk je het bewegingsapparaat en stimuleer je het ademhalingsstelsel en de bloedsomloop. Denk ook hierbij niet alleen aan spieren, maar ook aan pezen, banden en botten. Door regelmatige gecontroleerde belasting worden deze weefsels sterker en kunnen ze meer aan. Dit verkort de eventuele hersteltijd na een ongeval.

Dagelijks bezigheden
Pak vaker de fiets of wandel naar je plaats van bestemming, in plaats van overal met de auto of het openbaar vervoer heen te gaan. Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap als je in gebouwen bent en maak een wandeling tijdens pauzes op het werk (ook als je thuiswerkt). Dit is trouwens sowieso goed om dagelijks te doen!

Voeding
Vermijd geraffineerde suikers en zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt door genoeg groenten en fruit te eten. Bereid zoveel mogelijk eten zelf voor, de meeste kant-en-klaar producten bevatten een teveel aan zout en geraffineerde suikers. Veel diepvriesgroenten en -fruit bevatten vaak net zoveel voedingstoffen als verse groenten en fruit, maar het kan nooit verkeerd om altijd goede voeding op voorraad te hebben in de ijskast.

Vochtinname
Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kan gewoon door genoeg water of thee te drinken, maar ook door vochtrijke voeding, zoals komkommer, bleekselderij, tomaten, meloen en soortgelijke groenten en fruit waar veel vocht in zit. Door genoeg vocht in je lichaam te hebben, blijft het bindweefsel goed gesmeerd en soepel. Minder kans op letsel bij een ongeval dus!

Succes!

Heb jij last van blijvende klachten na een ongeval?

Dit zijn slechts een paar tips die kunnen helpen om jouw herstel na een ongeval te bevorderen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag hoe we kunnen helpen.

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Ongeval

Lees meer

Wat anderen zeggen

8

.

Joyce
2023-01-30
8

Prima geholpen

Marianne
2023-01-20
9

Emma heeft 2 behandelingen gehad en dit is zeer positief verlopen. De osteopaat kwam erg kundig over, heeft ons ook extra informatie gegeven hoe bepaalde zaken aan te pakken. Ze ging ook op een hele...

ouder(s)/verzorger(s) van Emma
2022-12-23
8

Denken goed mee. Sluiten goed aan bij het kind. Nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen. Vriendelijk en bekwaam. En erg vriendelijke assistentes.

ouder(s)/verzorger(s) van Jimm
2022-12-19
9

Ik had last van lage rugpijn en van mijn bil met uitstraling naar mijn bovenbeen. Ik ben uitstekend geholpen door Laura. Zij is zeer deskundig, vriendelijk en eerlijk. Na een vijftal behandelingen...

Jeanne Kennis
2022-12-16
10

Zeer professioneel, vriendelijk en met succes behandeld aan schouderblessure.

Patricia
2022-11-15
9

Ik kwam met klachten aan si gewricht met uitstraling naar rechterbeen. Na 3 behandelingen is de pijn geminimaliseerd en heb ik meer bewegingsvrijheid gekregen in mijn bekken.

Arabel
2022-10-30
9

Ik had al 1,5 jaar pijn en heb hiervoor allerlei onderzoeken in het ziekenhuis gehad zonder dat de oorzaak gevonden werd. Anton heeft goed naar mijn verhaal geluisterd en al na 3 behandelingen is de...

Anita
2022-10-10
10

Was niet bekend met de osteopathie. heb veel baat gehad bij de behandelingen. Behandelaar had snel door dat het hier om de weke delen in het lichaam gaat. Verklevingen a,g,v. vele operaties.

meneer Johannes
2022-10-10
8

goed geduldig professioneel

Jurgen
2022-10-07
10

Werd snel geholpen met mijn klacht. Was zeer effectief en goed verholpen

meneer cees
2022-10-06
10

Laura heeft mij echt geweldig geholpen! Gelukkig van mijn pijn af waar ik al jaren mee ziekenhuis in en ziekenhuis uit liep.

Ingrid
2022-10-03
9

Wordt fijn en goed behandeld.

Marcel
2022-10-01
8

De afspraken bij osteopaat Wouter bevielen best goed en de behandelingen hebben voor een lichte verbetering gezorgd. Helaas niet het gewenste resultaat na een aantal afspraken, maar het was wel goed...

Romeo Gagliotti
2022-09-26
10

Heel fijn geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Mara
2022-09-17
10

Na een paar behandelingen kon ik zonder klachten weer verder. Ik heb het als vriendelijk, deskundig en duidelijke uitleg ervaren.

Tanja Walter
2022-09-15
10

Mijn baby had al een paar maanden last van obstipatie. De huisarts bleef meer en meer laxeermiddelen voorschrijven, met als resultaat nog meer buikpijn. Zo kon het niet verder. Ik was vrij sceptisch,...

Anoniem
2022-09-15
10

Heel erg snel van diverse sportblessures en kleine pijntjes afgeholpen. Zeer deskundig geholpen en gehele lichaam werd gekeken. Waardoor er weer heel snel vol gesport kon worden .

Wesley
2022-09-12
10

Onze zoon Sam is hier heel fijn behandeld door Job. Zijn slaap problemen zijn echt een stuk minder geworden en hij heeft veel meer rust. Ook konden we snel terecht hier.

Lotte
2022-09-10
10

Fijn dat een behandeling aangepast wordt aan de persoon, mijn zoon 13 jaar, adhd-er, heerlijk druk en afgeleid werd super goed geaccepteerd en met geduld gehoord. Ook zijn behandeling is geslaagd....

ouder(s)/verzorger(s) van Sil
2022-08-22
8

Goede aandacht en luisteren naar situatie die je schetst. Houden rekening met persoonlijke grenzen.

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2022-08-19
10

Kon erg snel terecht met mijn klachten waardoor ze niet erger zijn geworden

Renske
2022-08-16
8

De behandeling heeft de pijn veel doen verminderen.

Caspar
2022-08-01
10

Miranda heeft ons zoontje van toen 2 maanden echt geweldig goed geholpen. Ze stelt hem voordat ze begint eerst op het gemak waarna ze een grote glimlach terugkrijgt voordat ze begon. Na de 1e...

Janneke kox
2022-07-28
10

Veel bekken bodem klachten ervaren tijdens de zwangerschap, altijd super geholpen en me ook gehoord gevoeld. Een aanrader!

Fleur
2022-07-27