Zorg voor voldoende slaap

Zorg voor genoeg uren slaap, zowel tijdens de herstelfase na een ongeval als daarna. Feitelijk herstellen we elke nacht door goed te slapen, ook al zijn we ons niet altijd bewust van letsel. Jouw lichaam is voortdurend aan het herstellen van zowel mechanische als chemische schade. Hiermee bedoelen we de schade van afvalstoffen in het lichaam die door de stofwisseling geproduceerd worden. Deze afvalstoffen zijn tijdens de herstelperiode van een trauma of ziekte opmerkelijk meer aanwezig dan in situaties waarbij het lichaam geen extra belasting heeft gekregen, en moeten vervolgens opgeruimd worden en worden afgevoerd via urine of ontlasting.

Herstel actief

Dit betekent dat je na een goede nachtrust toch wel voorzichtig de grens kunt opzoeken van wat jouw lichaam op die dag aankan, door rustig een herstelschema van de osteopaat, fysiotherapeut of behandelende arts op te volgen. Zo leer je je eigen grenzen te herkennen door pijnsignalen, vermoeidheid of andere klachten die met jouw ongeval te maken hebben.

Hieronder volgen meerdere tips voor zowel een actief herstel achteraf als ter preventie van een langzaam of onvoldoende herstel na een ongeval. Zorg dat je in goede gezondheid bent en blijft, door voldoende te bewegen, gezond te eten en onnodige risico’s te vermijden.

Sporten
Met sporten houd je je lichaam in goede staat. Zo versterk je het bewegingsapparaat en stimuleer je het ademhalingsstelsel en de bloedsomloop. Denk ook hierbij niet alleen aan spieren, maar ook aan pezen, banden en botten. Door regelmatige gecontroleerde belasting worden deze weefsels sterker en kunnen ze meer aan. Dit verkort de eventuele hersteltijd na een ongeval.

Dagelijks bezigheden
Pak vaker de fiets of wandel naar je plaats van bestemming, in plaats van overal met de auto of het openbaar vervoer heen te gaan. Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap als je in gebouwen bent en maak een wandeling tijdens pauzes op het werk (ook als je thuiswerkt). Dit is trouwens sowieso goed om dagelijks te doen!

Voeding
Vermijd geraffineerde suikers en zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt door genoeg groenten en fruit te eten. Bereid zoveel mogelijk eten zelf voor, de meeste kant-en-klaar producten bevatten een teveel aan zout en geraffineerde suikers. Veel diepvriesgroenten en -fruit bevatten vaak net zoveel voedingstoffen als verse groenten en fruit, maar het kan nooit verkeerd om altijd goede voeding op voorraad te hebben in de ijskast.

Vochtinname
Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kan gewoon door genoeg water of thee te drinken, maar ook door vochtrijke voeding, zoals komkommer, bleekselderij, tomaten, meloen en soortgelijke groenten en fruit waar veel vocht in zit. Door genoeg vocht in je lichaam te hebben, blijft het bindweefsel goed gesmeerd en soepel. Minder kans op letsel bij een ongeval dus!

Succes!

Heb jij last van blijvende klachten na een ongeval?

Dit zijn slechts een paar tips die kunnen helpen om jouw herstel na een ongeval te bevorderen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag hoe we kunnen helpen.

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Ongeval

Lees meer

Wat anderen zeggen

9

Prima duidelijke voorspelling.

Tessa
2023-05-27
9

Mijn baby had krampen en reflux, na drie behandelingen was hij veel beter

ouder(s)/verzorger(s) van Levy
2023-05-26
10

Effective treatment for my neck and back pain, and got to the root-cause for the years of issues (since teenage years). Previous physiotherapists only treated the pain "now", no treatment or answers...

David
2023-05-24
8

Goed

A.
2023-05-23
8

Hele fijne behandeling maar voor mij niet het gewenste resultaat behaald helaas.

Mevrouw Wouters
2023-05-08
9

Duidelijke uitleg gehad . Voelde dat ze begreep wat ik bedoelde , nam me serieus .

Mevrouw v Tuijn
2023-05-04
10

Fijn behandeld en een goede klik met de behandelaar.

Karin
2023-05-01
10

Begin dit jaar met long covid klachten bij de osteopaat geweest en na de intake behandeling voelde ik me al een heel stuk beter. Hierna nog een aantal behandelingen gehad. Fijn overleg en goede...

Iris
2023-04-21
9

Zeer fijne behandelingen gehad van Miranda en zeer snel resultaat!

Marcella
2023-04-20
9

Super goed geholpen. Meteen baat bij de behandeling!

ouder(s)/verzorger(s) van Fien
2023-04-11
10

ik voel me gehoord! en Max is een prettige therapeut waarin ik vertrouwen heb.

mevrouw van der Lande
2023-04-07
10

Goed geholpen door Job. Mijn zoontje van 2 voelde zich op zijn gemak en zijn klachten zijn verminderd.

ouder(s)/verzorger(s) van Bram
2023-04-07
10

Als ik weer eens door mijn rug ben gegaan en veel pijn heb kan ik bellen en kan bijna de zelfde dag nog terecht en kan de volgende dag weer vooruit

Mevrouw Priscilla sommer
2023-03-22
10

Ik ben bij Kim geweest met mijn zoontje van 5. Hij klaagde al langere tijd over hoofdpijn en buikpijn, waar de huisarts ook weinig mee kon. Een ogentest in het ziekenhuis stond gepland, maar ik wist...

Myrna
2023-03-18
10

Super fijn geholpen veel handige tips gehad en Laura was super lief voor onze Sarah.

Renate
2023-03-17
8

Fijne therapeute..goed luisteren en behandelingen..

Lia van Osch
2023-03-16
10

Wij konden snel terecht en zijn deskundig geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Stef
2023-03-13
10

Miranda is een fijne therapeut die goed naar je klachten luistert en meedenkt. Ook als ze denkt dat er geen winst meer te behalen is is ze daar oprecht in en klopt niet meer geld uit je zak dan...

Saskia
2023-03-13
10

We zijn bij van Eijck geweest voor ons zoontje Levi. We zijn heel fijn geholpen met goede behandelingen die hem veel rust hebben gebracht en daarbij veel advies gekregen.

ouder(s)/verzorger(s) van Levi
2023-03-13
10

Goed

Mevrouw
2023-02-22
9

Al maanden had ik o.a. last van hoofdpijn klachten maar door een goede diagnose, een luisterend oor, uitleg bij de behandelingen (hij zegt dus wat hij doet en waarom) en oefeningen die ik kreeg voor...

Esther
2023-02-22
10

Na 7 prettige behandelingen met Jaylinn bij Laura is ze een super tevreden babytje geworden. Laura weet erg goed met baby's om te gaan en heeft voor veel pijnverlichting gezorgd bij Jaylinn. Ook...

Ouders Jaylinn Bergmans
2023-02-21
8

Fijn geholpen, altijd een goed gesprek. En waar ik voor kwam is gelukkig ook goed verholpen. Zou altijd wanneer mogelijk eerst kiezen voor deze manier van alternatieve gezondheidszorg.

Ingrid
2023-02-21
10

Na de eerste behandeling hadden we meteen een ander kind!! Na 8 weken zagen we onze kleine man voor het eerst lachen.. ik zal het iedereen aan raden om hier een afspraak te maken!

ouder(s)/verzorger(s) van Neyo
2023-02-20
10

Geeft hulp daar waar andere het niet meer aan durven.

Mariejolein Olislaegers
2023-02-16