Zorg voor voldoende slaap

Zorg voor genoeg uren slaap, zowel tijdens de herstelfase na een ongeval als daarna. Feitelijk herstellen we elke nacht door goed te slapen, ook al zijn we ons niet altijd bewust van letsel. Jouw lichaam is voortdurend aan het herstellen van zowel mechanische als chemische schade. Hiermee bedoelen we de schade van afvalstoffen in het lichaam die door de stofwisseling geproduceerd worden. Deze afvalstoffen zijn tijdens de herstelperiode van een trauma of ziekte opmerkelijk meer aanwezig dan in situaties waarbij het lichaam geen extra belasting heeft gekregen, en moeten vervolgens opgeruimd worden en worden afgevoerd via urine of ontlasting.

Herstel actief

Dit betekent dat je na een goede nachtrust toch wel voorzichtig de grens kunt opzoeken van wat jouw lichaam op die dag aankan, door rustig een herstelschema van de osteopaat, fysiotherapeut of behandelende arts op te volgen. Zo leer je je eigen grenzen te herkennen door pijnsignalen, vermoeidheid of andere klachten die met jouw ongeval te maken hebben.

Hieronder volgen meerdere tips voor zowel een actief herstel achteraf als ter preventie van een langzaam of onvoldoende herstel na een ongeval. Zorg dat je in goede gezondheid bent en blijft, door voldoende te bewegen, gezond te eten en onnodige risico’s te vermijden.

Sporten
Met sporten houd je je lichaam in goede staat. Zo versterk je het bewegingsapparaat en stimuleer je het ademhalingsstelsel en de bloedsomloop. Denk ook hierbij niet alleen aan spieren, maar ook aan pezen, banden en botten. Door regelmatige gecontroleerde belasting worden deze weefsels sterker en kunnen ze meer aan. Dit verkort de eventuele hersteltijd na een ongeval.

Dagelijks bezigheden
Pak vaker de fiets of wandel naar je plaats van bestemming, in plaats van overal met de auto of het openbaar vervoer heen te gaan. Neem de trap in plaats van de lift of de roltrap als je in gebouwen bent en maak een wandeling tijdens pauzes op het werk (ook als je thuiswerkt). Dit is trouwens sowieso goed om dagelijks te doen!

Voeding
Vermijd geraffineerde suikers en zorg dat je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt door genoeg groenten en fruit te eten. Bereid zoveel mogelijk eten zelf voor, de meeste kant-en-klaar producten bevatten een teveel aan zout en geraffineerde suikers. Veel diepvriesgroenten en -fruit bevatten vaak net zoveel voedingstoffen als verse groenten en fruit, maar het kan nooit verkeerd om altijd goede voeding op voorraad te hebben in de ijskast.

Vochtinname
Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt. Dit kan gewoon door genoeg water of thee te drinken, maar ook door vochtrijke voeding, zoals komkommer, bleekselderij, tomaten, meloen en soortgelijke groenten en fruit waar veel vocht in zit. Door genoeg vocht in je lichaam te hebben, blijft het bindweefsel goed gesmeerd en soepel. Minder kans op letsel bij een ongeval dus!

Succes!

Heb jij last van blijvende klachten na een ongeval?

Dit zijn slechts een paar tips die kunnen helpen om jouw herstel na een ongeval te bevorderen. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag hoe we kunnen helpen.

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Ongeval

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Geweest met een baby van 2 weken ivm problemen met de borstvoeding aan een kant. Fijn geholpen en inmiddels lukt de borstvoeding gelukkig!

ouder(s)/verzorger(s) van Jolijn
2024-05-23
10

Onze baby had veel last van krampjes, reflux en een navelbreukje. De osteopaat luisterde goed naar ons verhaal en heeft onze dochter heel goed behandeld. Ook dacht ze verder dan alleen behandelen, ze...

ouder(s)/verzorger(s) van Amy
2024-05-14
10

Zeer prettig geholpen door Wouter!!

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2024-04-28
10

William is een een ervaren en echt een professional, hij heeft ons met onze zoon van 3 maandjes enorm geholpen. Hij gaat professioneel te werk en ook al was de kleine niet in zijn hum, hij wist hem...

ouder(s)/verzorger(s) van Moesa
2024-04-11
10

Job is zeer vakkundig en ervaren te werk gegaan en heeft meer jarige blessures in een erg korte periode behandeld. Hij kijkt naar het hele lichaam en pakt echt de oorzaak van de klacht aan. Zeer...

ouder(s)/verzorger(s) van Elke
2024-04-07
10

Fijne uitleg gehad van Job. Denkt goed mee om mijn kindje te behandelen zonder dat hij heel verdrietig is.

ouder(s)/verzorger(s) van Max
2024-03-12
10

We zijn zo goed vriendelijk en met goede uitleg geholpen

ouder(s)/verzorger(s) van Yousuf
2024-03-11
10

Bijzonder vakkundig en daarbij zeer aardig en aimabel. ik heb een professionele behandeling gekregen en daarbij uitleg hoe alles met elkaar in verband staat. ik heb bij deze ene behandeling direct...

Mevrouw
2024-03-08
9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29