Buikademhaling

Net zoals de vliezen in je gewrichten en spieren, hebben ook de vliezen om je organen beweging nodig om het allemaal soepel en gesmeerd te laten verlopen. Dit gebeurt middels de buikademhaling, doordat je middenrif daalt en de buikorganen hierdoor in beweging worden gezet. Let dus op een goede buikademhaling, waarbij je buik uitzet bij een inademing.

Neem eens de tijd om goed adem te halen. Ga even liggen. Adem gedurende 5 seconden in, houdt dan de ademhaling 5 seconden in, adem 5 seconden uit en houdt dit dan ook 5 seconden vast, voordat je weer 5 seconden inademt. Kijk of het je lukt per ademhalingscyclus met één seconde op te bouwen.

Beweging

Waar is beweging nou niet goed voor? Door een goed rondje lopen en fietsen accentueer je de ademhaling. Daarnaast zorg je met het afwisselend aanspannen en ontspannen van je spieren voor drukverschillen in je lichaam, zodat je de vochtcirculatie van je bloed en lymfe stimuleert. Dus een mooie wandeling of fietstocht is ideaal voor het minderen van je opgezette buik. Je zult je achteraf een stuk beter voelen. Daarnaast is bewegen goed om de stress te verminderen.

Probiotica

Een goede darmflora is van groot belang voor een gezonde buik. Deze ‘goede’ bacteriën spelen een grote rol in je spijsvertering, de stoelgang, immuunsysteem en productie van vitamines. Ook voorkomen ze dat je ziek wordt van giftige stoffen en ziekteverwekkers. Vooral na een antibioticakuur kunnen de goede bacteriën verzwakken, wat kan resulteren in buikklachten en stoelgangproblematiek. Maar ook zonder een dergelijke kuur kan het geen kwaad eens probiotica te proberen! Informeer hierover bij een drogisterij of gezondheidswinkel.

Gezond eten

Gezond eten is wel de meest voor de hand liggende optie. Gezond eten zorgt voor een verbetering in je algemene gezondheid, maar ook een verminderde belasting op je darmen en darmflora. In sommige gevallen is ‘gezond eten’ niet altijd even duidelijk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je niet tegen iets gezonds kan, zoals een appel. Bij iedereen is de darmflora anders en dit zorgt ervoor dat ook ‘gezond eten’ voor iedereen anders is. Neem hiervoor contact op met een orthomoleculair therapeut bij jou in de buurt. Deze kan met jou onderzoeken wat jij tekortkomt in je voeding of waar je juist niet tegen kan.

Heb jij last van buikklachten, diarree of obstipatie en wil je daar vanaf?

Volg jij al deze tips op maar blijf je last houden van diarree, obstipatie of buikklachten? Neem dan contact met ons op. Deze kan door middel van een anamnese/vraaggesprek en onderzoek van je rug en buik in kaart brengen wat er allemaal binnen jouw verhaal meespeelt. Met manuele technieken en advies om de buik te ontspannen wordt er zo gewerkt naar een gezonde buik en daarmee een gezond lichaam.

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Diarree

Lees meer

Wat anderen zeggen

9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29
10

2x geholpen voor mijn burn-out, na elke sessies voelde ik mij ontspannen en lekkerder in mijn vel. Blij met het resultaat!

H.
2023-08-25
9

Job toonde zich empathisch, dacht met me mee over de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden en wist duidelijk wat hij deed. Zeer toegankelijk, vriendelijk en deskundig!

Boudewijn
2023-08-16
10

Wij hadden onze behandelingen met ons gezin bij Job en dit is goed bevallen. Het was onze eerste keer bij n osteopaat. Job lichtte ook alles duidelijk toe. Zeer tevreden en de klachten zijn...

Westerhout
2023-08-15
10

Fijn dat er zo goed geluisterd en gekeken wordt naar de vraag van de persoon.

Luc
2023-08-11
10

Met respect Duidelijke uitleg Gemoedelijk

Jeanne
2023-07-23
9

De osteopaat was de eerste persoon die voedingsadviezen gaf. Dit heeft me echt geholpen en de klachten verminderd.

mevrouw E. Spooren
2023-07-13
7

veel beter als alle voorgaande behandelingen bij fysio's.

Jan
2023-07-10
10

We zijn erg fijn geholpen door deze praktijk op een duidelijke gestructureerde manier.

Karolina
2023-07-06