osteopaat Anton van Eijck

Anton van Eijck

Osteopaat D.O.-MRO en Diploma Osteopathie bij Kinderen

“Osteopathie heeft me geleerd een totaalbeeld van patiënten te krijgen waardoor ik klachten oorzakelijk ben gaan behandelen. De filosofie van de osteopathie past erg goed bij mij. ´Leven is Bewegen´ is een van de belangrijkste principes. Alles moet bewegen om een goede gezondheid te hebben. Elke behandeling heeft daarmee zijn eigen dynamiek en vormt weer een nieuwe uitdaging. Ik heb een prachtig vak. Buiten de praktijk blijf ik in beweging met het vak osteopathie, door actief te zijn in het volgen van opleidingen en cursussen. Beweging staat ook centraal in mijn privéleven. Ik ben een fervent hardloper en trainer van de loopgroepen van Taxandria. Daarnaast ben ik echtgenoot, vader, lezer en geniet enorm van mooie reizen met het gezin. Kortom … ik ben een levensgenieter.”

Anton is in 2001 gestart met de praktijk, direct nadat hij was afgestudeerd aan de IAO, de Internationale Academie voor Osteopathie, met de thesis “Bewegen in Balans”. Een artikel hiervan is gepubliceerd in het vakblad De Osteopaat van december 2001. Anton’s basis ligt in de fysiotherapie en sportfysiotherapie. Na de opleiding tot osteopaat heeft hij de postgraduate opleiding Osteopathie bij Kinderen afgerond, met als afstudeerproject de folder Osteopathie bij Kinderen. Deze is inmiddels in de praktijken van vele collegae in het land te vinden. Tot 2015 was hij de penningmeester van de Nederlandse Vereniging voor Osteopathie.

Opleidingen en cursussen:

Osteopathie bij Kinderen door Pro-Osteo
Internationale opleiding Osteopathie en Sport door Pro-Osteo (2014 – 2017)
SA.T. Specific Adjustment Technics
Manipulatietechnieken van B. Minodier en P. Bourdinaud
Cranio-sacrale technieken van Hanneke Nusselein
Viscerale technieken van Frans Burell
Biodynamische technieken van James Jealous door Christian Sullivan
Geïnteregreerde Technieken door Frank de Bakker
Craniale osteopathie bij pasgeborenen met R. Lalauze-Pol D.O.
Korte hefboom manipulaties door Prof. L. Hartman en D. Herbert D.O.
“Viscerale Osteopathie” door René Zweedijk D.O. en Frank Vermeulen D.O.
The Brain door René Zweedijk D.O.
Leer- en gedragsstoornissen door Frank de Bakker D.O.
Fasciaal Distorsiemodel door Dr. Greorg Harrer
Organisator jubileumcongres NVO 2007
Organisator en dagvoorzitter congres NVO 2009: Medische kennis in de Osteopathie, testen, diagnostiseren en differentiëren

Anton is werkzaam in de vestigingen
Berkel-Enschot (Torenhoekstraat), Tilburg, Eindhoven en Best.