Wat gebeurt er in je lichaam bij migraine?
Een migraineaanval kan ontstaan door een overgevoeligheid van de hersenen voor prikkels. Deze overgevoeligheid kan erfelijk zijn of komen door een overbelasting van de hersenen. Bijvoorbeeld doordat er te veel prikkels tegelijkertijd binnenkomen.
Er zijn verschillende soorten prikkels die kunnen bijdragen aan het ontstaan van een migraineaanval. Denk aan prikkels uit je omgeving zoals felle licht(flits)en, harde geluiden of weersveranderingen. Maar ook aan prikkels uit het lichaam zelf, bijvoorbeeld vanuit organen, gewrichten of spieren, of door hormoonschommelingen, vermoeidheid en/of stress.
Tijdens een migraineaanval vinden er verschillende veranderingen in de hersenen plaats. Zenuwcellen worden overactief en versturen (abnormale) signalen. Signaalstoffen in de hersenen raken uit balans en de bloedstroom in je hersenen verandert doordat bloedvaten smaller of wijder worden. Deze veranderingen samen veroorzaken de intense pijn en alle andere symptomen die kenmerkend zijn voor een migraineaanval.
Wat osteopathie voor je kan betekenen bij migraine
Bewegingsbeperkingen of verhoogde spanning van de organen, gewrichten, spieren of andere structuren in het lichaam kunnen veel en onnodige prikkels naar de hersenen sturen, waardoor de kans op een migraineaanval groter wordt. Een osteopaat kan deze structuren onderzoeken en behandelen om zo de frequentie en intensiteit van de migraineaanvallen te verminderen. Daarnaast kan een osteopaat door specifieke organen te behandelen ook invloed uitoefenen op de hormoonbalans en het zenuwstelsel zelf, waardoor ook deze prikkels kunnen afnemen.
Heb jij last van migraine en wil je dit graag laten behandelen?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Of maak direct een afspraak voor een behandeling. Wij helpen je graag!