Wat is gezonde voeding? Waar moet je op letten?

Voeding heeft als doel het lichaam te voeden, het is een primaire levensbehoefte. Om lichamelijke en geestelijke prestaties te kunnen leveren, te groeien of om ziektes te voorkomen hebben we voedingsstoffen en energie nodig. Een mens is een verzameling van cellen, die cellen hebben gezonde voeding nodig. Je geeft je cellen te eten en zo wordt je dus letterlijk wat je eet. Als je die wetenschap hebt, wat zou je je cellen dan te eten geven?

Het is logisch dat dit gezonde voedingsstoffen moeten zijn, zo zuiver mogelijk. In een auto doen we geen vervuilde benzine, dan ontstaan op den duur gebreken. Dat geldt ook voor je lichaam. Water drinken is daarbij ook essentieel. Probeer per dag in elk geval minimaal twee liter water te drinken. Dit bevordert de doorstroom en ruimt de afvalstoffen uit je lichaam op.

Herken de producten die je eet. Aan koek is niet te herkennen welke voedingsstoffen erin zitten, maar een appel of wortels herkennen we wel als natuurproduct.

Eet zo biologisch mogelijk! Uit onderzoek blijkt dat biologische voeding meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels bevat en juist minder gifstoffen dan gangbare landbouw.

Eet seizoensproducten. De natuur geeft aan groenten en fruit mee wat je op dat moment nodig hebt en hier hoef je niets voor te doen. Het wordt dichtbij ons geoogst. Vermijd E-nummers of toevoegingen. Dit zijn stoffen die voedingsmiddelen verbeteren. Voorbeelden van toevoegingen zijn kleurstoffen, smaakversterkers en conserveermiddelen. Maar let op, want E-nummers worden vaak aangeduid met moeilijke benamingen.

Vermijd suiker. Denk bij iedere verleiding even aan wat suikers, ongezonde voeding nu met je lichaam doen, probeer die cirkel te doorbreken!

Eet zoveel als je nodig hebt, maar eet niet meer dan dat. De hoeveelheid voedsel die we nodig hebben, varieert per persoon. Het hangt af van leeftijd, lichamelijke en geestelijke prestaties.

Eet rustig en kauw goed. Geniet van je eten! Vaak zijn we gehaast en hebben we weinig tijd. We slikken ons eten door zonder goed te kauwen. Onze vertering begint echter al in de mond. Laat de enzymen in je mond goed inwerken op de voeding, houd je aandacht bij het eten en voel wanneer je genoeg hebt gehad.

Gezonde voeding en wat osteopathie daarbij voor je kan betekenen

Naast dat je zelf bewust kunt eten, kan osteopathie je helpen om je lichaam beter in balans te laten komen. Het verbeteren van o.a. de beweeglijkheid van de organen kan ervoor zorgen dat je spijsverteringsstelsel beter zijn werk kan doen. Een goede beweeglijkheid en doorbloeding van de spijsverteringsorganen is belangrijk om alle voedingsstoffen op te nemen. Hierin kunnen wij je ondersteunen.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Pimp je water

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Als ik weer eens door mijn rug ben gegaan en veel pijn heb kan ik bellen en kan bijna de zelfde dag nog terecht en kan de volgende dag weer vooruit

Mevrouw Priscilla sommer
2023-03-22
10

Ik ben bij Kim geweest met mijn zoontje van 5. Hij klaagde al langere tijd over hoofdpijn en buikpijn, waar de huisarts ook weinig mee kon. Een ogentest in het ziekenhuis stond gepland, maar ik wist...

Myrna
2023-03-18
10

Super fijn geholpen veel handige tips gehad en Laura was super lief voor onze Sarah.

Renate
2023-03-17
8

Fijne therapeute..goed luisteren en behandelingen..

Lia van Osch
2023-03-16
10

Wij konden snel terecht en zijn deskundig geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Stef
2023-03-13
10

Miranda is een fijne therapeut die goed naar je klachten luistert en meedenkt. Ook als ze denkt dat er geen winst meer te behalen is is ze daar oprecht in en klopt niet meer geld uit je zak dan...

Saskia
2023-03-13
10

We zijn bij van Eijck geweest voor ons zoontje Levi. We zijn heel fijn geholpen met goede behandelingen die hem veel rust hebben gebracht en daarbij veel advies gekregen.

ouder(s)/verzorger(s) van Levi
2023-03-13
10

Goed

Mevrouw
2023-02-22
9

Al maanden had ik o.a. last van hoofdpijn klachten maar door een goede diagnose, een luisterend oor, uitleg bij de behandelingen (hij zegt dus wat hij doet en waarom) en oefeningen die ik kreeg voor...

Esther
2023-02-22
10

Na 7 prettige behandelingen met Jaylinn bij Laura is ze een super tevreden babytje geworden. Laura weet erg goed met baby's om te gaan en heeft voor veel pijnverlichting gezorgd bij Jaylinn. Ook...

Ouders Jaylinn Bergmans
2023-02-21
8

Fijn geholpen, altijd een goed gesprek. En waar ik voor kwam is gelukkig ook goed verholpen. Zou altijd wanneer mogelijk eerst kiezen voor deze manier van alternatieve gezondheidszorg.

Ingrid
2023-02-21
10

Na de eerste behandeling hadden we meteen een ander kind!! Na 8 weken zagen we onze kleine man voor het eerst lachen.. ik zal het iedereen aan raden om hier een afspraak te maken!

ouder(s)/verzorger(s) van Neyo
2023-02-20
10

Geeft hulp daar waar andere het niet meer aan durven.

Mariejolein Olislaegers
2023-02-16
10

Toen mijn dochtertje 7 weken was kwamen we bij William. Ze krees alleen maar wanneer ze wakker was. Hij kwam erachter dat haar linker schedelplaat vast zat! De volgende dag krees ze niet meer, huilde...

Mama van Joy
2023-02-16
6

De eerste kennismaking verliep goed ze konden mij geen gouden bergen beloven. De behandeling leek wel wat te doen. Maar na vier behandelingen zat er niet echt vooruitgang in. Dus ben ik er mee...

De heer André
2023-02-14
9

Wouter heeft mij zeer goed geholpen bij mijn rsi klacht en heeft mij goede inzichten en adviezen gegeven over omgaan en voorkomen van de klacht.

Danny
2023-02-11
8

Al lange tijd liep ik met klachten waar ik met fysiotherapie en oefeningen niet verder mee kwam. Hier ben ik erg goed geholpen. Ze zijn geïnteresseerd in de achtergrond en deskundig in hun werk.

Heleen
2023-02-10
10

Mijn ervaring met behandeling door een osteopaat is zeer goed! Soms zeg ik niks en voelen zij het, heel bijzonder en nuttig.

Suzanne
2023-02-09
10

Had last van lage rugpijn met uitstraling naar onderbeen en voet. Zeer goed en deskundig geholpen door Anton. Na een aantal behandelingen ben ik nagenoeg vrij van pijn en ongemak. Vooral het...

Marga
2023-02-07
8

Neemt alle tijd om te luisteren .Prettige behandeling.

Marijke Bröcker
2023-02-06
8

.

Joyce
2023-01-30
8

Prima geholpen

Marianne
2023-01-20
9

Emma heeft 2 behandelingen gehad en dit is zeer positief verlopen. De osteopaat kwam erg kundig over, heeft ons ook extra informatie gegeven hoe bepaalde zaken aan te pakken. Ze ging ook op een hele...

ouder(s)/verzorger(s) van Emma
2022-12-23
8

Denken goed mee. Sluiten goed aan bij het kind. Nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen. Vriendelijk en bekwaam. En erg vriendelijke assistentes.

ouder(s)/verzorger(s) van Jimm
2022-12-19
9

Ik had last van lage rugpijn en van mijn bil met uitstraling naar mijn bovenbeen. Ik ben uitstekend geholpen door Laura. Zij is zeer deskundig, vriendelijk en eerlijk. Na een vijftal behandelingen...

Jeanne Kennis
2022-12-16