Wat is gezonde voeding? Waar moet je op letten?

Voeding heeft als doel het lichaam te voeden, het is een primaire levensbehoefte. Om lichamelijke en geestelijke prestaties te kunnen leveren, te groeien, herstellen of om ziektes te voorkomen, hebben we voedingsstoffen (bouwstoffen) en energie nodig. Voor het immuunsysteem en voor het zenuwstelsel zijn ook verschillende vitamines en spoorelementen nodig.

In principe zit alles in de voeding die wordt aangeboden. Belangrijk is wel dat je gevarieerd en zuiver probeert te eten. Aan bewerkte producten worden vaak conserveringsmiddelen en smaakversterkers toegevoegd. Maar die heeft het lichaam dus juist niét nodig om gezond te blijven.

Biologische voeding
Uit onderzoek blijkt dat biologische voeding meer vitamines, antioxidanten, mineralen en vezels bevat en juist minder gifstoffen dan gangbare landbouw. Probeer hier dan ook rekening mee te houden.

Goed kauwen
Een goede vertering begint met het kauwen. Door rustig te eten en langdurig te kauwen help je de maag en de darmen om de juiste voedingsstoffen uit de voeding te kunnen halen.

Drink voldoende
Belangrijk is ook om goed te drinken (ongeveer 2 liter per dag). Dit is van belang voor het zuiveren van het lichaam. Drink het liefste water, hierin zitten de minste stoffen die het lichaam moet zuiveren.

Eet gezond
Als je niet gezond eet krijg je onvoldoende – of de verkeerde – voedingsstoffen binnen. Dit laatste is een enorme belasting voor de darmwand en de lever. De darmen zullen opzwellen, waardoor klachten ontstaan. Ook de lever zal reageren. Klachten als een opgeblazen gevoel, benauwdheid, eczeem en zeker ook vermoeidheid horen hierbij. Door de voeding te verbeteren en de buik te draineren zijn deze klachten goed te herstellen, maar voorkomen is beter dan genezen.

Gezonde voeding en wat osteopathie daarbij voor je kan betekenen

Naast dat je zelf bewust kunt eten, kan osteopathie je helpen om je lichaam beter in balans te laten komen. Het verbeteren van o.a. de beweeglijkheid van de organen kan ervoor zorgen dat je spijsverteringsstelsel beter zijn werk kan doen. Een goede beweeglijkheid en doorbloeding van de spijsverteringsorganen is belangrijk om alle voedingsstoffen op te nemen. Hierin kunnen wij je ondersteunen.

Wil jij osteopatische ondersteuning bij gezonde voeding?

Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. Wij helpen je graag.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Pimp je water

Lees meer

Wat anderen zeggen

9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18
10

Warme, betrokken, zeer deskundige osteopaat.

Ilse
2023-09-15
10

Zeer kundig,snel en vriendelijk. Denken direct mee. Heel goed geholpen !

Ouder(s)/verzorger(s) van Safiyyah
2023-09-02
10

Er wordt fijn naar je geluisterd. Zeer ervaren personeel. Onze dochter wilde niet alleen slapen, alleen op de arm en had zeer heftige huilbuien. Na een paar behandelingen was onze dochter een...

Ouder(s)/verzorger(s) van Freya
2023-08-29
10

2x geholpen voor mijn burn-out, na elke sessies voelde ik mij ontspannen en lekkerder in mijn vel. Blij met het resultaat!

H.
2023-08-25
9

Job toonde zich empathisch, dacht met me mee over de mogelijke oorzaken en preventiemogelijkheden en wist duidelijk wat hij deed. Zeer toegankelijk, vriendelijk en deskundig!

Boudewijn
2023-08-16
10

Wij hadden onze behandelingen met ons gezin bij Job en dit is goed bevallen. Het was onze eerste keer bij n osteopaat. Job lichtte ook alles duidelijk toe. Zeer tevreden en de klachten zijn...

Westerhout
2023-08-15
10

Fijn dat er zo goed geluisterd en gekeken wordt naar de vraag van de persoon.

Luc
2023-08-11
10

Met respect Duidelijke uitleg Gemoedelijk

Jeanne
2023-07-23
9

De osteopaat was de eerste persoon die voedingsadviezen gaf. Dit heeft me echt geholpen en de klachten verminderd.

mevrouw E. Spooren
2023-07-13
7

veel beter als alle voorgaande behandelingen bij fysio's.

Jan
2023-07-10
10

We zijn erg fijn geholpen door deze praktijk op een duidelijke gestructureerde manier.

Karolina
2023-07-06