Factoren voor een succesvolle zwangerschap

Vaak lijkt zwanger worden vanzelfsprekend, maar dit is zeker niet voor iedereen het geval. Het kan soms een lang en (emotioneel) zwaar traject zijn. Bij het zwanger worden spelen veel factoren een belangrijke rol, zoals:

  • de gezondheid van beide partners
  • een goede kwaliteit van het mannelijke sperma
  • een goede balans in de vrouwelijke hormonen
  • een gezonde toestand van de baarmoeder
  • én de doorbloeding en beweging in het algemeen

Ook kunnen bij vruchtbaarheidsproblemen andere zaken een rol spelen, zoals bijvoorbeeld stress, roken en alcoholgebruik.

Wat gebeurt er in je lichaam bij het zwanger worden?

Om zwanger te worden moet sperma van goede kwaliteit zijn. Bij de vrouw moet er een goede eirijping en eisprong zijn. Het eitje moet in de eileider van de vrouw in aanraking komen met het sperma van de man. Dit kan dan leiden tot de bevruchting. Hiervoor moet de eileider van de vrouw wel goed doorgankelijk zijn. Je ziet: er zijn nogal wat factoren die goed moeten zijn, wil er sprake kunnen zijn van een succesvolle bevruchting! Is het gelukt, dan vindt een paar dagen later de innesteling plaats in de baarmoeder. Hiervoor moet de zuurtegraad en de slijmlaag van de baarmoeder wel in goede conditie zijn, want anders gaat het alsnog fout … Is ook dat in orde, dan volgt de aanleg van de placenta, die belangrijk is voor een goede doorbloeding en voeding van het vruchtje. Dit kan nu gaan groeien en zich verder ontwikkelen.

Wat osteopathie kan betekenen bij een zwangerschapswens

In het hele traject van zwanger worden spelen hormonen, doorbloeding en beweging een enorm belangrijke rol. Op deze aspecten kunnen we als osteopaat een invloed uitoefenen. Hierdoor kan de kans op een zwangerschap toenemen. Door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat het heiligbeen en de wervelkolom goed kunnen bewegen, hebben we via het zenuwstelsel een positieve invloed op de doorbloeding van de organen in het kleine bekken. Ook is het van belang dat structuren in de buik en het kleine bekken zelf goed beweeglijk zijn. Door bijvoorbeeld littekenweefsel van een eerdere operatie of keizersnede kan hier verminderde mobiliteit aanwezig zijn. Maar de verminderde beweeglijkheid kan ook door andere zaken veroorzaakt zijn, zoals bijvoorbeeld endometriose, een schildklieraandoening of darmproblematiek.

Op hormonaal vlak spelen de hypothalamus en de hypofyse een belangrijke rol. De functie van deze organen, het produceren van hormonen, kan alleen goed worden vervuld als de mobiliteit van de schedel voldoende is. Door een goede beweeglijkheid en doorbloeding van de schedel kan niet alleen de productie, maar ook het transport en de afvoer van de hormonen goed verlopen.

Als osteopaat proberen we er alles aan te doen om de beweeglijkheid, doorbloeding en balans in het lichaam te herstellen, waardoor er een positief effect kan zijn in de regio’s die belangrijk zijn bij het zwanger worden. Ook tijdens hormoonbehandelingen, IVF en/of IUI-trajecten, kan osteopathie ondersteunend werken om de kans op een zwangerschap zo groot mogelijk te maken.

Helaas kunnen we een zwangerschap ook na een behandeling niet garanderen. Osteopathie kán bijdragen aan het zwanger worden, maar helaas spelen er ook geregeld factoren een rol die buiten onze macht liggen.

Heb jij een zwangerschapswens en ben je benieuwd wat osteopathie kan doen?

Maak dan een afspraak of neem contact met ons op. We gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden.

Tips

Osteopathie nieuws en tips!

Lees meer

Tips bij een zwangerschapswens

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Ik ben erg tevreden met de behandeling. Er wordt heel persoonlijk gekeken naar hoe de klachten tussen verschillende lichaamsdelen in verbinding kunnen staan.

Linda
2024-07-09
10

Helemaal prima geholpen. Kon gelukkig snel geholpen worden en dat had ook direct resultaat.

Alexander
2024-06-04
10

Vriendelijke en deskundige therapeuten. Het werd steeds beter (nekklachten) en ik geraakte er na 5 a 6 behandelingen van verlost.

Mevrouw Hilde
2024-05-27
10

Geweest met een baby van 2 weken ivm problemen met de borstvoeding aan een kant. Fijn geholpen en inmiddels lukt de borstvoeding gelukkig!

ouder(s)/verzorger(s) van Jolijn
2024-05-23
10

Onze baby had veel last van krampjes, reflux en een navelbreukje. De osteopaat luisterde goed naar ons verhaal en heeft onze dochter heel goed behandeld. Ook dacht ze verder dan alleen behandelen, ze...

ouder(s)/verzorger(s) van Amy
2024-05-14
10

Zeer prettig geholpen door Wouter!!

ouder(s)/verzorger(s) van Anne
2024-04-28
10

William is een een ervaren en echt een professional, hij heeft ons met onze zoon van 3 maandjes enorm geholpen. Hij gaat professioneel te werk en ook al was de kleine niet in zijn hum, hij wist hem...

ouder(s)/verzorger(s) van Moesa
2024-04-11
10

Job is zeer vakkundig en ervaren te werk gegaan en heeft meer jarige blessures in een erg korte periode behandeld. Hij kijkt naar het hele lichaam en pakt echt de oorzaak van de klacht aan. Zeer...

ouder(s)/verzorger(s) van Elke
2024-04-07
10

Fijne uitleg gehad van Job. Denkt goed mee om mijn kindje te behandelen zonder dat hij heel verdrietig is.

ouder(s)/verzorger(s) van Max
2024-03-12
10

We zijn zo goed vriendelijk en met goede uitleg geholpen

ouder(s)/verzorger(s) van Yousuf
2024-03-11
10

Bijzonder vakkundig en daarbij zeer aardig en aimabel. ik heb een professionele behandeling gekregen en daarbij uitleg hoe alles met elkaar in verband staat. ik heb bij deze ene behandeling direct...

Mevrouw
2024-03-08
9

We zijn snel en goed geholpen.

ouders/verzorgers van Pip
2024-02-23
10

We zijn heel fijn geholpen door Brit. Dacht goed mee en gaf goede tips. Onze baby heeft er ook echt baat bij gehad! De locatie was ook verzorgd en fris

ouders/verzorgers van Amber
2024-02-19
9

Op aanraden van vrienden een afspraak gemaakt omdat onze pasgeboren zoon last heeft van (verborgen) reflux. Dit blijft vervelend voor hem, maar na 2 behandelingen merken we wel degelijk verschil!...

ouders/verzorgers
2024-02-19
10

Heel goed behandeld

mevrouw
2024-02-06
10

Mijn zoontje werd behandeld door Job. Erg fijne ervaring, heeft oog voor het kind en betrekt het kind én ouder bij de bandeling.

ouder(s)/verzorger(s) van Diwan
2024-01-02
9

Ze kijken verder dan alleen naar de kwetsuur maar behandelen alles wat er mee in verband staat

meneer
2023-12-30
10

Mijn zoon had tijdens sporten vaak last van omzwikken van zijn enkel. Na enkele behandelingen duidelijke vooruitgang. Mijn zoon ervaarde behandelingen als positief en gezellig.

ouder(s)/verzorger(s) van T
2023-11-14
10

Ik heb deze bekwame mensen gelukkig niet vaak 'nodig', maar als ik iets heb wat niet in orde is, zijn ze fantastisch. Snel geholpen, perfecte zorg.

Karen
2023-11-13
10

Simone was geweldig en ontzettend lief. Zij heeft mij al vrij snel van de hevige pijn af kunnen helpen, zodat ik weer kon slapen.

Cora
2023-11-04
10

Ik ben onder behandeling bij Simone geweest, nog nooit eerder was ik naar een osteopaat gegaan maar dit was zeker een top ervaring. Goede uitleg en niet alleen gewoon aan mijn “probleem” gewerkt...

Sanne
2023-10-26
10

Miranda is een heel erg fijne en betrokken osteopaat. Ze neemt je serieus, luistert, denkt mee en neemt de tijd voor je. Super fijne behandeling voor onze dochter.

Anneloes
2023-10-24
10

Fijne intelligente duidelijke osteopaat. Verlichtte de klachten bij beide kinderen.

ouder van L
2023-09-26
10

Zelf kom ik voor rugklachten, die hier goed verlicht worden en mijn pasgeboren dochter had problemen met haar ontlasting. Na 4 bezoeken was dat verholpen!

ouder(s)/verzorger(s) van Rifka
2023-09-23
10

Bij mijn eerste bezoek/behandeling direct de oorzaak van mijn klachten bekend. Met een duidelijk plan de verdere behandelingen gedaan. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een afspraak bij mijn...

SC van Iersel
2023-09-18