Voorkom een driftbui bij je dreumes, peuter, kleuter of kind

 • Zet dingen weg (echt uit het zicht) die het kind niet mag. Zo hoef je niet steeds “nee” te zeggen. Zet alles waar het wel mag aankomen binnen bereik.
 • Zorg dat er voldoende te spelen is, zodat het niet op zoek hoeft naar vertier.
 • Kleine kinderen kunnen zich nog niet lang concentreren en stil zitten. Ze kunnen bijvoorbeeld nog niet zo lang aan tafel zitten tijdens het eten. Verwacht dit dan ook niet van ze.
 • Laat je kind zuchten op momenten dat hij of zij iets niet leuk vindt, dit is een ontlading en kan helpen om de emmer minder snel vol te laten lopen.
 • Masseer je kind om hem of haar meer te ontspannen. De beste tijd om dit te doen is in de avond voor het slapen gaan, mogelijk slaapt je kind daardoor beter.
 • Het kan helpen om je kind alle spanning of stress er eens lekker uit te laten schreeuwen in een bos, of bijvoorbeeld door de plassen te laten stampen.
 • Simpele kinderyoga oefeningen kunnen helpen om je kind zijn of haar lijf beter te laten aanvoelen en ontspannen.
 • Zorg voor een goed dag en nachtritme door rust in te bouwen, regelmatig ook gedurende de dag. Een kind dat de hele dag “aan” staat (actief is) kan in de avond moeite hebben om in slaap te komen. Het raakt dan door te weinig slaap overprikkeld zijn en zo kom je in een vicieuze cirkel. Overdag rustmomenten inlassen (dit hoeft niet altijd slapen te zijn) kan een kind beter leren schakelen tussen aan en uit (orthosympathisch en parasympathisch zenuwstelsel).
 • Bouw een vast slaapritueel in, bijvoorbeeld rondom het uitkleden en tanden poetsen en met een verhaaltje of liedje, steeds in dezelfde volgorde. Zorg dat het niet te lang duurt zodat je het ook kunt doen als de bedtijd per ongeluk een keer iets later is.
 • Vertel je kind wat er gaat gebeuren, je kind weet dan wat het kan verwachten. Doe dit echter heel kort voor het daadwerkelijk zover is en niet dagen eerder.
 • Stel duidelijk grenzen/regels. Leg ook uit waarom iets niet mag of juist moet. Een kind, zelfs een dreumes of peuter, begrijpt het dan beter. Denk voordat je “ja” of “nee” zegt goed na en blijf vervolgens bij dat besluit. Als je kind driftig wordt en je geeft toe dan is het een beloning voor driftig gedrag.
 • Geef je kind met regelmaat kleine complimentjes als het zich goed gedraagt. Beloon goed gedrag.

Omgaan met een driftbui van je dreumes, peuter, kleuter of kind

Op het moment van een driftbui is je kind niet in staat om zichzelf te kalmeren en neemt het geen informatie op. Laat het kind eerst uitrazen en zorg er daarbij voor dat het zichzelf niet kan bezeren. Geef pas echt aandacht als de driftbui helemaal over is. Na de driftbui kan je begrip tonen voor de gevoelens van je kind en uitleggen waarom iets niet kan of mag.  Geef een knuffel en een compliment als je kind zich weer goed gedraagt en blijf er niet te lang bij stil staan.

Relevante indicaties

Indicaties

Lees meer

Driftbui bij kinderen

Lees meer

Wat anderen zeggen

10

Als ik weer eens door mijn rug ben gegaan en veel pijn heb kan ik bellen en kan bijna de zelfde dag nog terecht en kan de volgende dag weer vooruit

Mevrouw Priscilla sommer
2023-03-22
10

Ik ben bij Kim geweest met mijn zoontje van 5. Hij klaagde al langere tijd over hoofdpijn en buikpijn, waar de huisarts ook weinig mee kon. Een ogentest in het ziekenhuis stond gepland, maar ik wist...

Myrna
2023-03-18
10

Super fijn geholpen veel handige tips gehad en Laura was super lief voor onze Sarah.

Renate
2023-03-17
8

Fijne therapeute..goed luisteren en behandelingen..

Lia van Osch
2023-03-16
10

Wij konden snel terecht en zijn deskundig geholpen.

ouder(s)/verzorger(s) van Stef
2023-03-13
10

Miranda is een fijne therapeut die goed naar je klachten luistert en meedenkt. Ook als ze denkt dat er geen winst meer te behalen is is ze daar oprecht in en klopt niet meer geld uit je zak dan...

Saskia
2023-03-13
10

We zijn bij van Eijck geweest voor ons zoontje Levi. We zijn heel fijn geholpen met goede behandelingen die hem veel rust hebben gebracht en daarbij veel advies gekregen.

ouder(s)/verzorger(s) van Levi
2023-03-13
10

Goed

Mevrouw
2023-02-22
9

Al maanden had ik o.a. last van hoofdpijn klachten maar door een goede diagnose, een luisterend oor, uitleg bij de behandelingen (hij zegt dus wat hij doet en waarom) en oefeningen die ik kreeg voor...

Esther
2023-02-22
10

Na 7 prettige behandelingen met Jaylinn bij Laura is ze een super tevreden babytje geworden. Laura weet erg goed met baby's om te gaan en heeft voor veel pijnverlichting gezorgd bij Jaylinn. Ook...

Ouders Jaylinn Bergmans
2023-02-21
8

Fijn geholpen, altijd een goed gesprek. En waar ik voor kwam is gelukkig ook goed verholpen. Zou altijd wanneer mogelijk eerst kiezen voor deze manier van alternatieve gezondheidszorg.

Ingrid
2023-02-21
10

Na de eerste behandeling hadden we meteen een ander kind!! Na 8 weken zagen we onze kleine man voor het eerst lachen.. ik zal het iedereen aan raden om hier een afspraak te maken!

ouder(s)/verzorger(s) van Neyo
2023-02-20
10

Geeft hulp daar waar andere het niet meer aan durven.

Mariejolein Olislaegers
2023-02-16
10

Toen mijn dochtertje 7 weken was kwamen we bij William. Ze krees alleen maar wanneer ze wakker was. Hij kwam erachter dat haar linker schedelplaat vast zat! De volgende dag krees ze niet meer, huilde...

Mama van Joy
2023-02-16
6

De eerste kennismaking verliep goed ze konden mij geen gouden bergen beloven. De behandeling leek wel wat te doen. Maar na vier behandelingen zat er niet echt vooruitgang in. Dus ben ik er mee...

De heer André
2023-02-14
9

Wouter heeft mij zeer goed geholpen bij mijn rsi klacht en heeft mij goede inzichten en adviezen gegeven over omgaan en voorkomen van de klacht.

Danny
2023-02-11
8

Al lange tijd liep ik met klachten waar ik met fysiotherapie en oefeningen niet verder mee kwam. Hier ben ik erg goed geholpen. Ze zijn geïnteresseerd in de achtergrond en deskundig in hun werk.

Heleen
2023-02-10
10

Mijn ervaring met behandeling door een osteopaat is zeer goed! Soms zeg ik niks en voelen zij het, heel bijzonder en nuttig.

Suzanne
2023-02-09
10

Had last van lage rugpijn met uitstraling naar onderbeen en voet. Zeer goed en deskundig geholpen door Anton. Na een aantal behandelingen ben ik nagenoeg vrij van pijn en ongemak. Vooral het...

Marga
2023-02-07
8

Neemt alle tijd om te luisteren .Prettige behandeling.

Marijke Bröcker
2023-02-06
8

.

Joyce
2023-01-30
8

Prima geholpen

Marianne
2023-01-20
9

Emma heeft 2 behandelingen gehad en dit is zeer positief verlopen. De osteopaat kwam erg kundig over, heeft ons ook extra informatie gegeven hoe bepaalde zaken aan te pakken. Ze ging ook op een hele...

ouder(s)/verzorger(s) van Emma
2022-12-23
8

Denken goed mee. Sluiten goed aan bij het kind. Nemen de tijd om vertrouwen op te bouwen. Vriendelijk en bekwaam. En erg vriendelijke assistentes.

ouder(s)/verzorger(s) van Jimm
2022-12-19
9

Ik had last van lage rugpijn en van mijn bil met uitstraling naar mijn bovenbeen. Ik ben uitstekend geholpen door Laura. Zij is zeer deskundig, vriendelijk en eerlijk. Na een vijftal behandelingen...

Jeanne Kennis
2022-12-16