osteopaat Maarten Borghijs

Maarten Borghijs

Osteopaat D.O.-MRO

“Ik ben als kind zelf naar een osteopaat gegaan en ik was meteen gefascineerd door dit prachtige beroep. Vanaf toen wist ik dat ik ook osteopaat wilde worden. Ik ben er dan ook heel blij mee en trots op osteopaat te zijn.

Wat osteopathie voor mij zo interessant maakt, is het zoeken naar de oorzaak van de klacht. Je bekijkt de patiënt als één geheel om zo de verschillende invloeden op de klacht zo compleet mogelijk te behandelen. Omdat dit bij elke patiënt anders is, kun je als osteopaat dus niet op de ‘automatische piloot’ handelen en blijf je door deze variatie steeds geprikkeld.

Naast osteopathie gaat mijn interesse vooral uit naar paardensport en naar de dressuur in het bijzonder. Zelf rijd ik met enkele paarden op nationaal niveau. Verder houd ik van sport in het algemeen met een speciale voorliefde voor het wielrennen.”

Maarten is in 2015 afgestudeerd aan ‘The International Academy of Osteopathy’ (IAO) te Gent met de thesis ‘The Correlation Between Sagittal Posture And LBP: A Comparison Between Non-Chronic And Chronic LBP Patients’.

Postgraduate opleidingen en cursussen

Master in Osteopathie aan de ‘University of Applied Sciences’ te Inssbruck, Oostenrijk. (2016-2018)

Maarten is werkzaam op locaties Tilburg, Best en
Berkel-Enschot Torenhoekstraat en Koningsoord.