Josine Acket, mesoloog

Mesologie bij Osteopathie van Eijck

Vanaf 1 juni heb ik een praktijk bij Osteopathie van Eijck in Tilburg. In Eindhoven werk ik al enige jaren als mesoloog. Wat is een mesoloog? Heel grof gezegd komt het er op neer dat ik natuurgeneeskundig therapeut ben. Ik behandel allerlei soorten chronische klachten. Dat doe ik door het geven van een voedings- en leefwijze advies dat is toegesneden op jouw lichaamsbouw, jouw klachten en je leefsituatie. En daarnaast adviseer ik homeopathische middelen, kruiden en/of voedingssupplementen. Die test ik van tevoren uit. Hierdoor weet ik of een therapie effectief voor jou kan zijn. Meer informatie over mij en mijn contactgegevens vind je op www.mesologieacket.nl.

Meer over mesologie

Omdat ieder mens uniek is en op zijn eigen manier reageert onderzoekt een mesoloog met een meting en andere onderzoeksmethoden, waar balans en onbalans in je lichaam zit. De mesoloog geeft jou advies hoe je de gevonden verstoringen weer in balans kunt brengen. Hierdoor verdwijnen of verminderen je klachten. De kracht van het lichaam zelf is belangrijk binnen de therapie. Je krijgt hierdoor meer inzicht in je eigen gezondheid en leefstijl en krijgt handvatten om hier evenwichtiger en bewuster mee om te gaan. Het unieke van Mesologie is dat het kennis van de reguliere westerse geneeswijzen combineert met kennis van traditionele geneeswijzen zoals, Ayurveda, Homeopathie en Chinese geneeskunde.

Aan welk soort klachten moet je denken? De ervaring leert dat wij bij heel veel soorten chronische klachten verbetering kunnen bereiken. Je kunt denken aan klachten van het spijsverteringsstelsel zoals winderigheid, diarree, obstipatie, buikpijn en maagzuur. Ander soorten problemen zijn voedingsintoleranties en allergie. Problemen aan de luchtwegen als astma, bronchitis en hooikoorts. Ook terugkerende ontstekingen en infecties; bijvoorbeeld aan de urinewegen. Hormonale problematiek als PMS, opvliegers, menstruatieklachten. Pijn zowel in gewrichten als spieren, maar ook hoofdpijn en migraine. Vermoeidheid en burn-out. Eigenlijk teveel om op te noemen.

Ik werk vaak samen met een osteopaat. Waar ik werk aan de verbetering van de samenstelling van de lichaamsweefsels en de manier waarop cellen en weefsels binnen het lichaam met elkaar communiceren, werkt de osteopaat aan de bewegelijkheid. Hierdoor kunnen wij elkaar aanvullen en sneller resultaat boeken.