Samenwerking Haptonoom

Sinds 1 januari 2017 heeft haptonoom Janneke van den Nieuwenhuijzen haar praktijk binnen Osteopathie van Eijck. Zij heeft haar spreekuur op maandagochtend in onze praktijk in Best. U kunt met haar persoonlijk een afspraak maken per telefoon: 06 – 486 177 98 of per e-mail: info@hap2run.nl.

Wat is haptonomie?

Haptonomie is kennis maken met jezelf. Je lichaam kan je veel vertellen over jezelf. Vaak luisteren we hier niet naar. Dit kan leiden tot spanningen en vermoeidheid. Het gevolg hiervan kan depressiviteit, stress of ziekte zijn. Bij Haptonomie leer je dat voelen en denken met elkaar in balans kunnen zijn. Je wordt bewust van de signalen van je lichaam en leert hier naar te luisteren. Ook leer je kijken naar je eigen functioneren en welke invloed dit heeft op je lichaam. Haptonomie helpt je om dichterbij jezelf te komen.

Wanneer Haptonomie?

Bij de volgende klachten of persoonlijke kenmerken kan Haptonomie uitkomst bieden:

– terugkerende lichamelijke klachten;

– perfectionisten;

– faalangst;

– weinig zelfvertrouwen;

– minderwaardigheidsgevoel;

– depressie;

– angsten;

– omgaan met pijn;

– ademhalingsproblemen;

– onrust;

– vermoeidheid;

– burn-out;

– verbeteren van sportprestaties;

– begeleiding bij zwangerschap en bevalling;

– onrustige baby’s;

– kinderen met gedragsproblemen;

– moeite met het stellen van grenzen.

Hoe ziet een sessie Haptonomie eruit?

De behandeling is een combinatie van gesprekken, oefeningen en aanrakingen. Tijdens de gesprekken kunnen inzichten ontstaan hoe je met bepaalde situaties in je leven omgaat. Met de oefeningen en aanrakingen beleef je hoe jouw lichaam reageert in bepaalde situaties.

Over Janneke van den Nieuwenhuijzen

Janneke van den Nieuwenhuijzen is meer dan 10 jaar werkzaam geweest als (Sport-)Fysiotherapeut in verschillende fysiotherapiepraktijken. Sinds 2008 is zij werkzaam als Haptonoom en sinds 2012 tevens als Runningtherapeut. In 2012 is Janneke haar praktijk gestart in Geldrop. Zij kenmerkt zich door haar persoonlijke aanpak en direct contact met mensen. Janneke neemt ruim de tijd om goed naar haar patiënten te luisteren en een individueel zorgpakket aan te bieden dat het best aansluit op hun behoeften.

Neem contact op voor een afspraak of meer informatie.